Time to wake up!

Este timpul sa te trezesti si sa intelegi ca si tu ai un rol. Tu esti suficient de puternica cat sa rupi lanturi de obiceiuri proaste de ani de zile. Trebuie doar sa constientizezi unde esti si unde vei ajunge.

Trebuie sa intelegi ca gusturile se educa! Perceptiile se schimba, odata cu informatiile. Nu esti un animal cu instinte caruia daca ii place dulcele mai consuma si maine ca ii place; tu esti o fiinta rationala care poate lua decizii, care isi poate explica anumite lucuri.

Nu exista prea tarziu pentru a trai sanatos, pentru a fii fericit sau pentru a slabi.

De mica am fost invatata de parinti, ca un suc care nu are fruct in el, nu este suc si doar chimicale…ca el creeaza senzatii de placere intr-un mod artificial si nesanatos si ca este mai bine sa bei apa goala decat porcarii. Sunt intre putinii copii care nu sunt crescuti cu guma de mestecat -ca ii place copilului. Am fost invatata ca inainte sa fac ceva sa gandesc, iar asta se aplica si consumului de alimente. Ciocolata, ducele, prajiturile sunt rasfaturi nu sunt alimente. Chipsurile nu sunt alimente si nici “cerealele cu fibre ” din comert sau sucurile cu vitamina C.

Ideea acestei postari nu este sa va spun ce sa mancati sau ce sa nu mancati, ci sa realziati ca daca faceti un anume lucru de zeci de ani nu inseamna neaparat ca este sanatos. Intelegeti ca pentru fiecare alegere nesanatoasa, exista cel una mai putin nesanatoasa, daca nu chiar una sanatoasa. Rutina este cea mai proasta scuza posibila pentru a justifica bad habituri.

Indiferent de cat de diferite ar fii diverse stiluri sanatoase de viata, sportul face parte din toate. Nu este discutabil daca sportul face bine; el face!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *