Sa nu uitati

Toti avem cate o lista cu “nu uita”. Treceti pe lista niste deziderate, insa uneori le uitam sau nu le mai credem. Putem sa modificam lista pe masura ce viata noastra se schimba, insa nu ar trebui sa uitam de lista in sine.

Venim dintr-o societate in care nu se poate si nu este posibil sunt inradacinate in noi. Din pacate sunt multe lucuri care nu se pot schimba sau ameliora, insa intotdeauna este posibil sa ne ajustam optica, astfel incat sa le facem fata pe cat de bine putem.

Daca o luna ti-a fost rau sau ceva nu ti-a mers bine si astazi iti este bine, scrie undeva negru pe alb ca azi iti e bine desi o luna ti-a fost rau. Treaba asta mie imi foloseste teribil pentru ca imi aduce aminte cand sunt trista ca a fost odata, candva, cand tot asa mi-a fost rau si apoi mi-a fost mai bine. Binele se intampla, doar ca noi nu dorim decat un anumit fel de bine si orice altceva refuzam sa percepem drept bine. Vrem totul sau nimic. Din pacate abordarea asta ne lasa mai mereu nefericiti pentru ca lucurile in viata nu sunt albe sau negre, sunt in tonuri si variatiuni si cel mai probabil ce azi ne pare bine, maine s-ar putea sa il percepem diferit.

Mi-a fost greu, teribil de greu in viata. Am suferit teribil inca de copil, dar intotdeauna am sperat ca undeva, candva imi va fii bine si asa a fost. A…si la un moment dat in plus am mai primit o provocare: un diagnostic cu cancer. Pentru fericirea mea si pentru o viata buna am luptat cu orice pret, desi de multe ori m-am¬†consumat inutil sau prea mult, insa ziua de astazi face sa merite eforturile din trecut.

Daca ar fi fost sa ma iau dupa cum vad oamenii lucurile, probabil astazi as fi o fata deprimata, trista, care se simte condamnata si abandonata, fara vreo speranta de bine in viitor. De multe ori visam asa de tare si de mult peste ce aveam in present incat si mie mi se pareau basme, iar ceilalti le credeau imposibile. Stiti ce m-a ajutat pe mine? M-a ajutat ca de mica am vazut materiale despre tot feluri de oameni care spuneau ca orice este posibil, ca adversitatile pot fi depasite, am vazut cazuri memdicale si operatii -ohooo fara numar…intr-o vreme in care la televizor aveai ce vedea.¬†Am vazut tot felul de povesti catalogate ca motivatioanle astazi intr-o perioada in care nu exista conepctul asta si erau eram copil pana la 12 ani. Faptul ca am crescut intr-un asemenea mediu si ca am fost invatata de parinti sa fiu independent si sa ma adaptez asap m-a facut sa vad astazi lucurile asa. Desi mi s-a zis de multe ori ca nu se poate si ca trebuie sa ma resemnez, intotdeauna a fost idea ca nu se poate acum, dar ca altadata si in alt context ar fi posibil sa se poata.

Conteaza mult cum te raportezi tu la lucruri, cum le vezi: temporare sau definitive deci cu conotatie de sentinta. Nu va rezumati bucuriile in present doar la ce va este cunoscut, nu cautati bucurii dupa anumite tipare si cel mai important nu va raportati bucuria la ceilaltit indivizi. Nu va limitati visele la cat pot sa viseze altii si preferati oricand nebunia voastra in detrimental nebuniei altora.

Viata este grea si mi e pare o porcarie sa dai cu miere peste locuri cu putregai, insa poti sa pui niste miere langa un loc de putregai sau poti sa construiesti un figure de miere pentr un loc de putregai (asta ii si mai bine), in loc sa amesteci miere cu putregai si sa zici ca viata ii de miere ;).

 

Numai bine, Isabela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *