Hai sictir!

Imi este din ce in ce mai scarba de Romania pe care incearca unii sa mi-o bage pe gat, precum ca asta este Romania normala in care eu traiesc. Tot aud ca noi nu meritam Romania asta frumoasa. Hai sictir, ea nu ma merita mai pe mine, nu invers! Eu strang gunoaiele din parc pentru ca nu imi place sa imi pun patura laga resturile lasate de niste dobitoace (animale, arhaic).

Tot eu nu ma cert scandalos cu insul care isi parcheaza masina pentru cinici minute pe locul destinat persoanelor cu dizabilitati. Nu eu ma cert cu vecinul caruia nu ii convina cum parcez. Nu eu ma consider superioara sau fruncea ca sunt din banat, hai sictir! Ba desteptilor, banatul nu l-ati facut voi romanii, ma, voi ati fost 30%, hai sictir! Banatul a fost facut de 30% evrei, 60% sasi, secui si svabi. Hai sictir, mandrie, ca nu-i mandrie, ii prostie si refuleaza. Nu eu ma cert cu vecinii mei de banat care ma indeamna sa nu imi mai parchez masina ca la mine la tara, sau la mine acasa ( am numere de MH..nu de TM ca ei). Eu nu ma pun cu cheia sa le zgarii masinile de la un capat la altul. In trei luni de zile, vecinii mei de banat mi-au zgariat masina, cat nu am avut-o pe alta zgariata in trei ani. Banatul ii cam zero fara olteni si ardeleni, ca nu are cine altcineva sa faca ce nu sunteti voi suficient de capabili, sau de numerosi sa faceti. Ce aveti ma cu moldoveni, ce v-au facut? Va ameninta, cu ce?

La supermarchet daca nu poti sa parchezi pe locuri speciale ca un altul ordinar a parcat, stai si te uiti, ca este proprietate privata si administratorii cica nu au ce ii faca aluia…hai sictir! Apar de nicaieri un cate unul care se vaiata cum a platit el bani sub forma de taxe si impozite, sa ii sustina pe medicinisti si pe programatori, iar acum ei pleaca… si el nu isi vede banii inapoi. Da, ca tu ai si facut ceva pentru Romania. Pentru ce sa stai ma in Romania, pentru clima? Daca as avea copii, maine m-as cara din Romania. Pentru ce sa fii medic in Ro…ca sa iti iei injuraturi pe la spate si multumiri si binecuvantari in fata? Hai sictir, ca am vazut-o si am trait-o si pe asta! Care sistem de educatie din Ro, ca eu nu sunt produsul lui, ci al parintilor mei care mi-au platit lectii de germana de la sapte ani si de engleza de la opt ani. Eu nu am invatat mah engleza de la televizor, ci din carti….scumpe la vremea aia, cand nu se descarcau de pe torenti. Ai mei m-au invatat sa apreciez cartile si valoarea lor, nu sa le duc la tara sa le bage bunica pe foc.

Numai in Ro..poti sa vezi un cretin care spune, vazand un copil bolnav, ca este o arta sa faci copii. Hai sictir!

Romanul este crestin si iubitor, pana se apropie cu rom de el si atunci isi fereste poseta. Ce sa mai zic de adoptia copiilor romi, ca nu se adopta nici aia ai majoritatii. Romii sunt de vina, romii fac si dreg, ma da voi ce ati facut pentru ei?! Sau va spalati pe maine cu expresii care se reduc la blame the victim? Majoritatea impune minoritatii, hai sictir! Ce sa mai zic de oameni bolnavi in Ro…cand oricine trebuie sa aibe o explicatie pentru boala ta, zicandu-si in san doamne fereste.

Numai un vierme lancezit in untura comunista (licenta de la C.T.P.) poate regreta libertatea din ziua de astazi. Da, libertatea este solicitanta, este mai facil sa fii oaie. Ideea de blame  the victim  as zice ca este romaneasta. Ce drepturi ale omului in Ro..hai ca ma faceti sa rad.

Astept abitir sa intru in posesia legitimatiei de persoana cu dizabilitate( asta cand aflu ce directie din primarie il elibereaza) si cred ca or sa ma cunoasca toti politistii de la comunitara, la cate apeluri o sa am la ei. Amenda pentru parcarea pe spatiile speciale este intre 500-1000 de lei si abia astept sa o afle si insii care isi parcheaza masina aiurea. Astept la sfarsit de an, o felicitare din partea primariei Timisoara, pentru veniturile pe care le-am adus la bugetul local :)). Daca ii spui unuia ca daca mi-ai luat locul, sa imi iei si handicapul zice ca il injuri de mama.

Cand vedeti copii cersind pe la semafoare, puneti mana si sunati la politie sau la protectia copilului, nu stati indiferenti! Copii invata ce vad acasa nu ce-i pe stada, daca invata ce-i pe strada, ii clar ca parintele l-a invatat nimic acasa! Imi sare mustarul cand explica unii copilului cum i-a facut barza, cum ii face cineva o injectie daca nu este cuminte, cum il bate Doamne-Doamne, cum o sa ajunga rau, daca se tot uita mirat la ala  cu tatuaje, cum gastile strica copii, hai sictir! Romanii inca nu au aflat de genetica si au impresia ca este o fita sau vrajeala sa aflii macar cati cromozomi ai, daca nu si ce mutatii hererozigote ai; unul la 4000 este imposibil, zic unii, dar medicii ii vad zilnic.

Nu, nu Romania m-a facut pe mine, eu fac Romania astazi, asta pana cand tot ce am scris mai sus o sa ma determine sa ma duc in alta tara cu niste sute de ani evolutie in fata noastr. Terminati cu generalizarile,  sunt discriminative, nu ii mai bagati pe toti in aceeasi oala ;).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *