Doi ani si un pic

Au trecut doi ani si un pic de cand imi puneam intensiv mintea la contributie despre cum sa ies dintr-o situatie provocatoare. Dupa ce am iesit din situatiea respectiva (sau asa am crezut) au urmat alte provocari -consecinte directe ale masurilor ce au trebuie intreprinse ca eu sa vorbesc astazi linistita si fericita.

Sa fii diagnosticata la un moment dat in viata cu cancer este greu, nu este o varsta la care diagnosticul asta sa sune mai bine sau rau, la fel cum nu este un moment mai potrivit decat altul. Insa se intampla si de acolo iniante trebuie sa ne uitam.

Provocarea suprema dupa ce esti declarat sanatos este sa te si simti si sa te vezi un om sanatos. Sanatos nu normal, ca normal este personalizabil.

Am repetat analizele anuale, s-a schimbat perioada la care trebuie sa imi fac analize -acum imi fac o data la sase luni analize uzuale si o data pe an analize mai complexe. Pentru mine suna bine :). Analizele sunt bune, ceea ce ma si asteptam si imi evident doream. De data asta a durat mai mult pana am avut toate investigatiile, insa a fost in regula.

De vreo un an si jumatate incerc sa imi imbunatatesc conditia fizica si fac sport atat cat pot, cand pot. Este extrem de important sa faceti sport/miscare. Este important pentru sanatatea voastra, pentru fizicul vostru si pentru confortul vostru emotional. Efectele sportului se vad fizic, dar si psihic. Sunt mandra de mine si de cum am reusit sa imi revin. Sunt inca provocari la ordinea zilei, insa ele fac parte din viata. Chiar zilele trecute m-am surprins ridicand mainile intr-o pozitie ce nu am mai practicat-o de dinainte de operatie. Imi place teribil sa imi depasesc limitele si sa vad ca nu sunt limitata.

In prvinta kilogramelor sunt stabila de aproape un an de cand am dat jos prima parte din cele opt kilograme depuse in timp. Acum imi propun sa scap de parea a doua, adica vreo patru kilograme. Sunt marimea 36 de haine, deci nimic grav insa imi doresc sa imi tonific corpul. Sportul imi da un sentiment de putere si o placere ca eu sunt responsabila de ceea ce fac.

Pem masura ce mi-am recapatat autonomia, din toate puntele de vedere, am inceput sa ma distantez din ce in ce mai mult de perioada de boala si de suferinta de atunci. In privinta sanilor, va pot spune ca s-au integrat foarte bine si ca acum am impresia ca sunt ai mei din totdeauna. Inervatia incepe sa isi revina mai repede decat ma asteptam eu; sentimentul cand incepe sa iti revina inervatia este interesant si uimitor. Inca ma obijnuiesc cu diverse sentimente, dar stiu ca este o chestiune de timp si de acomodare cu acele sntimente.

Sunt constienta ca am o viata noua, pe care o traiesc asa cum imi doresc si ca sunt unica responsabila de fericirea mea. Sunt fericita si sunt bucuroasa de viata pe care mi-am scultat-o. Ma bucur teribil  in fiecare dimineata de o melodie care imi place, de soarele ce imi bate in geam, de o floare si de orice. Cred ca starea de bine se exerseaza si numai prin exercitiu poti ajunge sa te cunosti si sa realizezi ce iti face bine si in ce masura. Altfel, o sa umplem goluri  cu case, masini, proiecte si orice merge inghesit acolo ca sa ne dea sentimentul ca suntem plini.

Nu stiu ca efect la ce, insa ma trezesc subit fericita sau iubita. Imi aduc inca aminte de perioadele de post-chimio cand ma trezeam subit fericita si ma simteam iubita…desi nu era nimeni in jurul meu. Am atasat acele sentimente de anumite melodii Cred teribil ca de noi depinde ceea ce alegem sa traim si cum. Nu stiu cat de mult are sens pentru voi ceea ce spun pentru ca este greu de descris in cuvinte cum este sa te simti o perosana atat de norocoasa incat si un castig la loterie ar pali.

Imi doresc liniste, aer curat, prietenii sincere, putere de muca, armonie si sanatate. Imi doresc sa vad mai multa grija si empatie din partea celor din jur (pentru cei din jur). Imi doresc ca noi ca oameni sa fim constienti de totul ce ne inconjoara, nu doar de noi. Imi doresc sa vad mai multa fericire in jurul meu obtinuta din trarire autentica, emotie sau transpiratie si nu achizitionata cu un card de cumparaturi.

Cred ca viata are diverse fatete si daca nu esti acaparata de una din ele te poti uita si catre celelate. La sfarsitul zilei, daca esti fericita si implinita cu ceea ce ai facut de-a lungul zilei, inseamna ca ai facut ceva bine….bine de tot!

Va doresc sa va descoperiti puterea din voi si sa va descoperiti pe voi!

 

Numai bine,

Isabela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *