Pareri si pareri

Tin sa va spun ca eu nu imi consum energia pe a contrazice sau infirma gandurile cuiva. In trecut aveam tendinta de a demonstra, rational, oamenilor ca au dreptate sau nu, dar de ceva timp mi-am dat seama ca asta consuma multa energie pozitiva si ma incarca cu una negativa.

Vad destul de des, mai des decat mi-as dori, diferiti indivizi care scriu pe bloguri despre cancer, cum au ei solutii pentru boala asta, iar totul se inchei la a-ti cumpara o carte sau pastile, pe bani, bine inteles. Primul instinct este sa citesc ce scriu acesti indivizi, dar repede imi dau seama cat este de mica sau mare vrajeala. Nu pot sa inteleg cum unii sunt capabili sa se joace cu sanatatea si sufletele oamenilor atat de tare incercati. Tot asa nu inteleg cum poti sa spui ca ceva este decontat de CNAS cand nu este. Am auzit de enspe mii de ori cum operatie de reconstructie este decontata; stiti ce? este decontata, partial si depinde de metoda prin care se face; eu una nu as fii acceptat nici intr-o mie de ani anumite metode care nu folosesc proteze pentru ca stiu cat de greu de refaci pentru ele.Si inca ceva, aratati-mi mie la ce sectie de Chirugie Plastica au ei in stoc fire chirurgicale rezorbabile…si sa nu imi spuneti ca este la fel si cu firele clasice?!
Metode de reconstrcutie sunt multe si fiecare pacienta are o indicatie, nu exista varianta universla.

Nu pot sa inteleg gandurile unor oameni care isi propun cu “studii stintifice” sa imi arate cat de incuiata sunt eu si cat de destepti sunt ei.

Tot asa nu inteleg cum poate cineva sa te combata cu argumentul “este vina ta ca nu ai crezut destul” atunci cand ii reprosezi ca tratamentul minune nu fucntioneaza.

Este adevarat ca sunt multe lucuri interesante nu foarte mult popularizare, ca sa nu zic tinute sub pres, dar oameni buni, inainte sa va puneti santatea in mainile alora ganditi-va de doua ori.

Ce scop poate avea cineva cand ii spune unei persoane care face chimiterapie -“a…tratamentul care il faci tu nu este bun, doar 2% se fac bine, astia (doctorii) vor sa te omoare, asa nu o sa te faci bine”. Nu este asta un lucru marsav?! Si ce varianta propune el ma rog, eu?! -Sa ii cumpar lui cartea! Pai nene pe mine asa de credula si disperata ma crezi?

Cred in multe lucuri nevazute sau neatinse, dar nu cred in marlani si sarlatani care vand vindecare pe bani. Pentru faptele bune nu ceri bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *