Bilant dupa doi ani de zile -sfarsitul acestei etape

Desi doi ani de la inetrventie au trecut acum cateva luni, tin sa va povestec si despre acest bilant, mai ales ca idn ce in ce mai multe femei vor sa stie detalii despre evolutia mea.

Ca sa o luam de la inceput pentru cele care nu au apucat sa ma citeasca de la inceput, interventia pe care eu am facut-o in oct 2013 se numeste mamstectomie, linfadenectomie (extragerea ganglionilor din axila) si reconstructie pentru sanul stang cu ajuotrul protezei de silicon si a unei lambou musculo-cutan de pe spate pentru sanul afectat de tumora si mastectomie profilactica cu reocnstructie cu proteza mamara pentru sanul drept. Momentul acesta in numim T0.

In mare din ce imi mai amintesc eu, dupa un an si jumatate de la momentul T0 nu pot sa mai zic ca mai resimteam ceva intr-atat incat sa imi creeze senzatia ca nu pot face un lucru anume sau sa resimt vreo durere.

La doi ani de zile, acum, nu pot sa spun ca imi vine ceva in minte. Cam un an si ceva dupa prima inetrventie incepeti sa va resimtiti 100% recuperate, iar dupa perioada asta incepeti sa resimtiti si psihic cum va reveniti. Cam dupa un an de zile incep sa se reformeze terminatiile nervoase si sa aveti senztii la nivelul pielii. Aceste senzatii sunt la inceput disconfortante, insa dupa repetarea experientei ajungeti sa va reobijnuiti cu ele.

In momentul de fata imi percep sanii ca fiind de drept ai mei, cicatricile ce le mai am nu ma deranjeaza si senzitivitatea la nivelul lor este acceptabila. In rest, continui Zoladex si Tamoxifen. Nu mai resimt in prezent vreo ingrijorare si imi dedic viata in intregime momentelor frumoase din prezent.

Dupa acest moment, nu o sa mai scriu bilanturi ca sa descriu cum ma simt, pentru motivul ca nu mai este ceva de spus in legatura cu recuperarea mea. Ne vom mai auzi insa pentru ca mai am multe ganduri de impartasit legat de toata experienta si mai ales pentru dupa ea. In rest, sa ne traim viata pe cat de bine putem si sa ne rasfatam cat mai bine :). Aveti incredere in voi, pentru ca asceasta calatorie este una de lunga durata, insa rezultatele fac sa merite din plin.

Numai bine, Isabela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *