Bilant amanuntit dupa o luna de zile de la operatie

Astazi implinesc o luna de zile de cand am facut opertia de mastectomie :).

Sunt bine, lasand la o parte micile inconveniente. Mobilitatea la bratul drept este foarte buna, iar cu bratul stang pot sa ma laud pentru ca il pot ridica pana la nouazeci de grade 🙂 De vreo saptamana nu mi s-a mai intamplat sa imi amorteasca batul si sa ma doara noaptea. Deja merg destul de mult pe jos si nu ma mai doare spatele. Am reusit inclusiv sa ridic laptopul cu doua maine, ceea ce inseamna ca sunt absolut independenta.

Spatele pot sa il tin drept de mutla vreme si incep sa fac exercitii, ca sa nu il mai tin atat de rigid. De curand am observat ca nici serom asa mult nu am mai facut, ceea ce inseamna ca peste doua saptamani o sa ma duc sa vad daca mai este ceva de scos sau nu.

Acum nu mai am deloc coaja pe cicatrici, de fapt daca mi-as fii faaut baie mai des nu ar mai fii fost de mult. Ca regula cu cat scapati mai repede de ele, cu atat este mai bine, pentru ca ele fac cicatricea sa fie urata. Mie mi-a fost destul de frica sa imi fac baie…oricum nu mai am problema asta, m-am mai conversat cu chirurgul si am rezolvat-o.

Edemul destul de mare de la sanul stang incepe sa se remita; spre bucuria mea, chiar se simte si se vede ca este mai mic. Sanul drept este foarte bine, se vindeca fain operatia; pielea inca nu este perfect tensionata, mai ales in zona in care a fost micsorat sanul, dar ii ok -asta se va rezolva in lunile urmatoare.

In rest, nu stiu cu ce sa ma mai laud ca am facut…a, pot sa imi gatesc ceva minimal :d si imi fac ceai.

Nu ridic  mai mult de un kilogram intr-o mana, nu spal vase pentru ca nu pot sta aplecata, iar de curatenie nu se pune problema. De condus, inca nu, ma menajez. Inca ma uit chiras la pat, pentru ca m-am saturat de el si imi aduce aminte de momentele in care zaceam in pat, pe sapte perne ca sultanul.

Privind retrospectiv, la o luna de zile dupa operatie, este foarte bine si asta se vede si in momentele, tot mai dese, cand ma simt ca si cand nu as fii operata si chiar uit.

O sa mai astept pana la anul cand o sa pun poze cu intregul proces de vindecare al sanilor dupa mastectomie si reconstructie, dar daca este cineva inetresat, pentru ca o sa treaca prin asta imi poate scrie si o sa ii arat poze.

Emotional sunt foarte bine, am mai avut momente cand am fost mai plouata, dar imi revin repede 🙂

Numai bine,

Isabela -o luna 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *